021-66561465

021-66913740

09120717164

  • 1398-12-10

اصول نواختن قطعه جدید - یادگیری موسیقی - آموزش موسیقی - آموزشگاه موسیقی - آموزشگاه موسیقی تهران - بهترین آموزشگاه موسیقی

ابتدا سرکلید ها را بررسی می کنیم . بعد وزن را و بعد نتهای میزان را ، سپس وزن خوانی قطعه به همراه پا زدن. چند بار وزن خوانی می کنیم در این میان چیزهایی را از لابه لای قطعه کشف می کنیم مثلا این نت “فا” را من در بالا دسته ندارم و بنابراین باید کل جمله را در پایین دسته اجرا کنم. این نکات را با مداد بر روی کاغذ نت یاداشت میکنیم. (پاک کن و اتود همیشه و همه جا باید به همراه نوازنده باشد.) بعد از این کارها انگشت گذاری ها و مسیر نوازنگی را بررسی و تخیل می نماییم. در واقع ابتدا تخیل می کنیم بعد ساز می زنیم . این روش به مراتب مفید تر از زمانی است که از همان ابتدا ساز بزنیم.
بهترین کار قبل از مضراب زدن این است که ساز را بگیریم و بدون مضراب زدن انگشت گذاری نماییم تا جاهای مختلف مشخص گردند. وقتی همه چیز واضح شد ، دیگر کاغذ نت غریبه نیست و حکم آدرس آشنا را دارد. حالا نوبت ساز زدن با مضراب است. برای مضراب زدن هم ابتدا با سرعت پایین و کند می زنیم.
برای سازی مثل عود یا ویولن چون پرده ندارند ابتدا جای دقیق انگشتها را مشخص می کنیم تا جلوی فالشی ها را بگیریم بعد با سرعت پایین مضراب می زنیم و کم کم سرعت را بالا می بریم تا به تمپوی لازم برسیم سپس روی داینامیک کار می کنیم و در انتها حس را می سازیم.
برای قطعات با تکنیک بالا بعد از گرم شدن دست، قطعه را میزنیم . ابتدا با فشار کم انگشتان، به شکل مصنوعی و بعد با فشار زیاد. این کار هم باعث تقویت ماهیچه ها می شود و هم به شکل گیری سریعتر سیناپس های مغز کمک میکند. با مترونم سرعت را کم کم و طی چند روز بالا می بریم.
فراموش نکنیم که قطعه را باید میزان به میزان فرا گرفت و پیش رفت و تا حل نشدنِ مشکلِ یک میزان ، هرگز وارد میزان بعدی نشویم.